Актьорът Ицхак Финци ще става баща на 83 години - тази новина зажужа из пространството и накара много хора да се учудят. 

Актьорът е женен за Лиза Боева (38 г.), режисьорка известна с работата си във филмите "Лятото на Мона Лиза", "Космос" и др. Тя е и преподавател в департамент “Кино, реклама и шоубизнес” в Нов български университет. Финци пък е пенсионер, но не спира с артистичните си изяви и освен с работа в различни филмови проекти, често може да бъде видян да свири в "Сам дойдох" и други арт места в Столицата.

Ицко Финци има син - популярният най-вече в Германия артист Самуел Финци, и разликата между двете му деца щеше да бъде 50 години. 

Но слухът се оказа лъжа!

Ицхак Финци и Лиза Боева са една от най-необичайната двойка в българското кино по отношение на разликата във възрастта си. Но хармонията в работата и отношенията им могат да научат всички нас, че разбиването на клишета е най-верният жизнен път, а за любовта възрастта няма никакво значение

Снимка: Facebook

Любовта им се заражда в Париж през 2013 г. По това време там снимат филм за кражбата на шедьовъра на Леонардо да Винчи „Мона Лиза". 

Съвместното им съжителство успява да промени едно важно нещо у актьора - той се научава да си събува обувките, когато е в дома си. Не променя обаче нещо друго, много характерно за него - дори и вътре в стаята, той продължава да стои с кепе и връхно кожено яке.