Галена Великова е международно признат треньор, съдия, хореограф и собственик на танцови школи, както и част от журито на Dancing Stars. На 29 април отбелязваме Международния ден на танца. Това е и поводът тя да гостува в "Тази сутрин".

На 8 г. майка й я води в танцово училище, където тя била много впечатлена най-вече от тоалетите на танцьорките.

"Грабна ме този блясък! После, когато започнах да ходя на състезания, се запалих по чувството да побеждаваш, да събираш медали. По характер бях малко по-притеснителна и видях, че това много ми помогна."

Именно затова и досега дава този съвет на младите - да се занимават с изкуство, за да се изявят и да се отпуснат. През танците и Галена Великова успява да преодолее своето притеснение. 

Завършва право, докато танците й са хоби. Но с течение на времето магията на танца надделява. За нея те са и лечение. Като доктор по танцова терапия Галена Великова споделя, че в миналото тя се е прилагала на много тежко болни хора. Напоследък те са ориентирани и към хора с емоционални проблеми.

"Работих 3 г. и половина с хора с депресия и други заболявания резултатите бяха забележителни. Танцовата терапия е свързана със специфични упражнения в зависимост от заболяването. Тя ди дава възможност да се изразиш свободно."

Dancing Stars влиза във финална фаза - остават още три предавания. Тя призна, че двойките, които са останали, танцуват много хубаво. 

"Ние вече сме едно семейство, всички сме толкова близки. Искам да видя кой ще продължи, но ми е сковано  сърцето."

Какво да очакваме на финала на Dancing Stars и как й въздействат емоционално танците и публиката - гледайте във видеото.