Актрисата Евелин Костова е майка на почти 2-годишна дъщеричка, която вече 2 пъти е била и в театъра. И макар в момента малката Ивайла да е силно привързана към майка си, Евелин успява да съчетава отглеждането й с много служебни ангажименти. За тях разказва в "Тази събота и неделя". 

"Ивайла е енергично и ведро дете. Не ме уморява толкова, колкото ме зарежда. Не си спомням какво беше преди нейното раждане. Тя знае, че мама излиза вечер и се прибира, когато тя е заспала" - разказва за натовареното си ежедневие актрисата. 

Като майка и с оглед напрегната ситуация в световен план, в момента Евелин има и своите силни тревоги.

Признава, че преди е успявала да се затваря в собствения си балон и да не дава шанс на негативни новини да стигат до нея. Сега обаче се притеснява къде и как ще расте и живее детето й.  

Не планирала да се връща на работа веднага след раждането на Ивайла. Изкушило я обаче предложение в театъра, дошло от режисьорката Лиза Шопова. Тя я кани да участва в нейната пиеса "Стъпка по стъпка", в която играят само жени. 

Снимка: Instagram

"Отдавна мечтаех за такова случване. Моята идея не беше да се върна от майчинство и да започна да репетирам веднага. Но когато тя ми се обади, бях много "За". В пиесата сме само жени, но тя ще бъде интересно и на мъжката публика" - разказва актрисата. 

Зрителите на bTV познават Евелин Костова добре от хитовия сериал "Съни бийч", а от тази пролет тя стана част и от журито на "България търси талант". 

Да стане част от журито за нея било истинско предизвикателство.

Като при всяко такова, и тогава имала нужда от съвета на важен за кариерата й човек, а именно Стефан Данаилов, в чийто клас е била актрисата. Известен с това, че е подкрепял студентите си не само професионално, но и лично, Евелин споделя, че имала нужда да чуе дали това е правилната посока за нея.

Отговорът й дава "друг ламбовист" - актьорът Сашо Кадиев. Именно той я надъхва за участието й кат жури в "България търси талант".

За решението си не съжалява и за минута и го приема като голямо предизвикателство.

Издава, че зад кулисите на предаването и в малките паузи от снимките членовете с останалите членове на журито си сваляли обувките и костюмите, обличали халатите си и обядвали заедно като семейство.

Актрисата е изключително впечатлена е от професор Кантарджиев, който се оказал "много достъпен за разговор". 

В епизодите на "България търси талант" тепърва предстои изпълнение, на което тя ще даде Златен бутон. Малко се е притеснявала как точно ще разпознае, че това е номерът, който заслужава това високо признание, но когато го е видяла на сцената, била сигурна. 

"Изобщо не съжалих в момента, в който ударих бутона!" - категорична е тя.