Изключително тежки условия за живот в стара порутена къща, превзета от влага, с полуразрушени стени, под, покрив, с разпадащи се дограми, неработещи уреди и какво ли още не... Това завариха майсторите и Мария в един от епизодите на „Бригада Нов дом“. В дома живеят 17-годишен младеж и майка му, заедно с чичото на момчето. Трагичното състояние на къщата е невъзможно да се подобри само с петдневен ремонт, затова намирането на друго решение, пред това майсторите да се откажат от обекта, идва в лицето на по-малката къщичка в съседство, която някога е обитавана от бабата на момчето. Въпреки, че е много малка по площ, тя се оказа в далеч по-добро състояние и по-подходяща за ремонт.

„Надеждата умира последна“ - това са думите, в които вярва 17-годишният Дейвид. Въпреки, че наскоро е загубил баща си и тежките условия, в които е живял досега, момчето не губи вярата си и се старае и в училище, и вкъщи да помага с каквото може. Скоро го очаква и абитуриентски бал, затова майсторите и Мария дадоха всичко от себе си, за да усмихнат младежа, да запазят надежда му за бъдещето, да му дадат нови хоризонти и мечти.

А запазена марка на Мария Силвестър, както знаем, е да прави приятни изненади - нямаше изключение и в този епизод. Емоциите за Дейвид бяха големи, когато водещата го заведе в бутик, за да изберат костюм за абитуриентския му бал. 

„Ще имаш възможност сам да си го избереш“, каза му Мария, като го насърчи да пробва различни модели, преди да избере.

„Да се подари костюм на Дейвид за мен означава страшно много. Това е един невероятен жест, една невероятна помощ“, признателна е майка му.

„Една от мечтите ми е да имам хубав костюм за бала. Да мога да бъда в приличен вид и да съм като моите връстници“, сподели Дейвид.

„Никога преди не съм слагал костюм, нито съм се виждал в костюм. Но винаги съм знаел, че когато го направя, ще изглеждам страхотно“, категоричен е той.

„Наистина се радвам, че екипът на „Бригада Нов дом“ успя да осъществи това“, признателен е Дейвид.

„За пръв път го виждам в костюм, той е в ежедневието си е по-спортен. Хареса ми как изглежда“, призна майка му.

„Почувствах се като истински джентълмен“, заяви той.

„Майка ми не беше съгласна с моя избор – аз уважавам мнението й, но не го приемам. Достатъчно съм зрял вече и мога да преценя кое е добре за мен“, отсече Дейвид.

„Дейвид, харесвам те, майко. Подкрепям избора ти, какъвто и да е той“, каза неговата майка.

„Много искам да благодаря на екипа на „Бригада Нов дом“ и на Мария Силвестър – наистина го оценявам дълбоко. Благодаря сърдечно!“, признателен е той.

„Ако баща му беше жив, щеше да се радва наистина много“, не скри вълнението си майката на Дейвид.