Италианският актьор Себастиано Сома е единственият човек от екипа на филма "Дело по съвет", който се разбира със Стефан Данаилов дори без думи.

Двамата се срещат на снимките на сериала и помежду им се изгражда дълбока връзка. 60-годишният Сома е сред най-известните актьори в Италия, който снима и днес. Той е специален гост на италинската премиера на българския документален филм за Стефан Данаилов "Монолог".

"Със Стефан нямахме възможност да говорим много за лични неща, защото той винаги е бил много ревнив към личния си живот. Между мен и Стефан се създаде толкова дълбока връзка, въпреки че прекарвахме време основно в работа. Знам, че обичаше много Мария - съпругата му. Познавах и неговото его, и любовта му към младите. Той носеше ирония в себе си. Брилянтен!"


Сома е единственият човек от екипа на италианския сериал, с когото със Стефан Данаилов се разбират без думи. За него пък Мастъра казва "Себастиано е пич, жените го харесват и е голям артист". 

"Нямаше нужда да говорим много със Стефан. Имахме доста сходен житейски път. Стефан не беше просто актьор и политик. Беше изключителен артист. Всичко, което правеше и казваше, излизаше от сърцето му. Това е изкуството."

"Мислено съм с всички актьори, които съм срещал в България. Стефан Данаилов винаги е с мен. Снимката му е на телефона ми. До него съм сложил една на икона. Нося приятеля си Стефан винаги с мен, в сърцето."

В ситуация на коронавирус в Италия артистите продължават напред по различен начин: "Но продължават да създават емоция и да разчувстват. Аз избрах да направя "Старецът и морето". Човек може да умре, но не може да бъде поразен. Трябва да продължаваме да се борим, опитвайки се да влезем в положението на другите. Това се опитвам да правя и аз."

Снимка: btvnovinite.bg

Цялото предаване "Преди обед" гледайте на btvplus.bg.