Венета Георгиева представи в „Преди обед“ любопитната история на композитора Дора Драганова и озвучителя Димитър Терзийски, които сключиха брак след половинвековна връзка.

Дора:
Всичко започна преди 50 години, точно по това време – напролет, съвсем по съседски. И двамата бяхме женени, семействата ни бяха приятелски. Често оставахме сами, разхождахме се, приказвахме си и някак неусетно се заформи връзката. Първо аз се разведох, а след това и той. Така вече 50 години сме заедно.

Димитър:
Все не намирахме време за сватба. Щяхме да се женим миналата година на Димитровден, но бях зает в театъра (озвучител е в Тетър 199 – бел.ред.). Затова решихме да сключим брак по време на карантината.

Дора:
На подписването дори не пуснаха фотографа. Снима ни кумата.

Връзката им оцелява и заради правилото всеки да обитава своето жилище (живеят в една кооперация). Обикновено се събират на вечеря. Свързва ги и любовта към котките. Той има девет, а тя – един котарак, но се грижи и за няколко улични. "Чело коте книжки" е плод на тази привързаност.

Дора:
Имахме семейство сиамци – Лари и Конфуций. Тяхното дете всъщност „четеше“ книжки. Така се появи песента през 1981 г. Тя ми даде известност, легитимация. Повечето ми детски песни са за животни.

На финала на разговора Дора си пожелава „Да сме здрави, да сме на крака и жизнени – какво повече на тази възраст“.

Цялото предаване можете да гледате тук.