Светлана Тилкова-Алена гостува в „Тази сутрин“ (bTV), за да разясни как ретроградният Меркурий ни влияе. Ето най-важното от нейните думи:

Меркурий не е зловеща планета. Тя е по-скоро палаво дете, което казва „Сега ще видиш ти!“, когато не се съобразяваме с нейните ограничения при ретроградност.

Тя повлиява характера ни. Случва се да изчезват ключове или други предмети. Изпадаме в паника, като си мислим, че сме загубили 100 лева, а реално парите са вътре в къщата.

При ретрограден Меркурий е добре да не се подписват договори на междудържавно или национално ниво. При смяна на работата също трябва да се внимава. По-добре да подпишем временен договор, а след това да сключим нов или да подпишем анекс.

При Меркурий няма фаталистични събития. Единственото фаталистично е, ако не се съобразяваме с присъствието му в даден знак, но пак в положителен смисъл.

До 29 октомври Меркурий е ретрограден в Скорпион – това означава страст, чувства, емоции, появили се сякаш от нищото.

От 29 октомври до 3 ноември Меркурий е ретрограден във Везни. Предупреждавам семейните, които не са много щастливи – по-добре се разделете или разведете коректно, отколкото да демонстрирате успешни извънбрачни връзки, защото това няма да ви направи щастливи.

Иначе Меркурий във Везни носи стремеж към красивото, към спокойствието и хармонията.

На 11 ноември Меркурий навлиза отново в Скорпион. Трябва да се внимава в личните отношения, защото до 14 ноември Марс също е ретрограден, а той носи проблеми предимно на битово ниво.

Напомням, че при ретрограден Меркурий не трябва да се подписва договор за кредит. Забранени са покупките на лека или товарна кола, бяла и черна техника, на мобилни телефони.

Позволено е да се работи усилно, да се създава семейство и да се раждат деца.

 

Влияе ли ви ретроградният Меркурий?

Целия разговор с Алена можете да видите тук: