Деян Донков се качва отново на сцената на Зала 1 на НДК, за да представи моноспектакала си “Камбаната” по едноименния роман на Недялко Славов.

Актьорът определи представлението като “пълна палитра” от емоции. “Много ми легна на сърце”, заяви още той в студиото на COOLt.

Освен в образа на затворника-герой, чиито изповед и катарзис ще разтърсят емоционално зрителите, Деян влиза и в ролята на режисьор на “Камбаната”.

“Нали думата режисьор звучи уау, но за мен това е да си разказвач”, споделя той за решението си да постави на голяма сцена тази история.

Фокусът в “Камбаната” е душата на главния герой, която актьорът асоциира със заглавието. “На много от нас тя отдавна е хванала паяжини. Прекалено много мислим за външния си вид… за портфейла си. Абсолютно никого не обвинявам, това е глобално, но не е оправдание”, споделя още той.

За “душата на спектакъла” Деян определя оркестър “Карандила”, който взима специално участие. “Постарах се всеки един компонент, всеки един сегмент да не е случаен, да не е самоцелен и да работи за това то да се движи като стрела право в сърцето на зрителя”, споделя още актьорът.

Бъдещите професионални ангажименти на Деян включват и пътуване до Япония със спектакъла “Калигула”, който ще бъде представен на театрален фестивал в страната на изгряващото слънце.