На днешния ден преди една година от този свят си отиде грандамата на българския театър Стоянка Мутафова. По този повод в студиото на „Тази събота и неделя“ гостува нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки.

„Това бе най-тежката година в живота ми. Връзката ни беше много силна и сякаш загубих една част от себе си... Направих й паметник на гробищата, съвместен с Нейчо Попов, защото искаше да са заедно. Страдаше за него“ – сподели Мария Грубешлиева.

На днешния Никулден третият съпруг на великата актриса – Нейчо Попов (1924-1974), ще бъде провъзгласен за почетен гражданин на родния му Бургас.

„Имах прекалена свобода като дете, защото майка беше много ангажирана. Тя беше комедийна актриса, но в реалния живот беше съзерцателна, чувствителна, тъжна. Много по-различна от това, което хората са виждали на сцената... Тя не искаше да ставам актриса. Обикновено децата на известните остават в сянка. Имахме голям сблъсък по тази тема, но аз с моята млада и луда глава реших да пробвам. Е, не можах да постигна нейните успехи“ – коментира Муки, която 17 години е била актриса.

Тя допълни, че майка й често я е съветвала да не обръща внимание на понякога недоброто отношение на хората.

„Тя беше великодушна и прощаваше. Благодарение на това и на таланта си, разбира се, направи кариера“ – сподели Мария Грубешлиева и обобщи, че не съжалява за нищо.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.