22-годишният Даниел Стайков без съмнение е един от най-колоритнити участници в осмия сезон на „Гласът на България“. На „Кастингите на тъмно“ той впечатли треньорите както с рок хита „Otherside“ на Red Hot Chili Peppers, така и с уникалното си чувство за хумор. Като част от отбора на DARA във „Вокалните двубои“ той се изправи срещу британеца Кийрън Смит. Поп сензацията реши да заложи на енергията и сценичното присъствие на Даниел – така той продължава напред, а за Кийрън състезанието приключи до тук.

В студиото на COOLt Даниел бе придружен от своята музикална банда „The Lefties“, от която са част Андрей Андреев и Касем Назар. Те представиха новия си албум, озаглавен „NERO“ в чест на импрератор Нерон, както и новия сингъл „Coscorron“. Видеото на парчето е заснето от приятелката на Даниел – Мадлен Мардирусян, за която това е режисьорски дебют. 

Даниел заяви, че успехът му в „Гласът на България“ върви ръка за ръка с успеха и в други аспекти на живота. Въпреки това се чувства „изтощен“ от всичко, което се случва.

Доста хора определят младия музикант като „арогантен“. По тази тема Касем коментира, че това не е правилната дума, но разкри, че Даниел е човек, който обича да контролира.

Още на кастинга Даниел даде смела, но и противоречива заявка – той харесва не само рок, а и поп фолк музика. Приятелите му очакват той да избере фурията Галена за свой треньор и са шокирани, когато Даниел се присъединява към отбора на DARA. Избора си енергичният музикант коментира така: „Твърде много се издадох, че харесвам Галена, щеше да е предвидимо да я избера“.