Intelligent Music Project е българският представител на „Евровизия“ за 2022-а година. Мащабният музикален конкурс ще се проведе в Торино, Италия след като рок групата „Монескин“ завоюва победата.

Създател на настоящия български проект е доктор Милен Врабевски, а групата в състав вокалиста на Rainbow Рони Ромеро, Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Димитър Сираков, Иво Стефанов и Бисер Иванов.

В студиото на COOlt Милен Врабевски, Славин Славчев и Бисер Иванов споделиха своите вълнения в предстоящата подготовка за голямата сцена, както и какво е посланието на българската песен, озаглавена „Intention“.
Музикален продуцент на групата е Саймън Филипс, който свири и на барабани в новото парче. „Тези хора са много важни, защото са атестацията за музиката, която предлагаме“, казва Милен Врабевски. Добява още, че полулярните лица и доказаните професионалисти правят музиката разпознаваема и това ще бъде в голям плюс за българското музикално предложение на конкурса.

Славин Славчев сподели, че страх и притеснение няма, но за сметка на това вълнението е голямо: „Евровизия за мен ще бъде едно много интересно преживяване от гледна точка на това, че ще пътуваме много. Освен това за пръв път ще се сблъскам със сцена от такъв мащаб“. А Бисер Иванов заяви, че „Моето вълнение е сложено в рамка за сметка на професионализма, който е на първо лице“.

Доктор Милен Врабевски акцентира, че рока е тенденция, която се завръща. Доказателство за това са и миналогодишните победители, които предизвикаха истински еуфория по целия свят. Знаят, че носят голяма отговорност, представяйки родината ни на престижния музикален форум: „За нас е важно да подходим отговорно и с чест, щото това е достойнство да представиш държавата на най-голямото музикално състезание“.

Създателят на групата разказва още, че времето, което музикантите прекарват заедно им помага да бъдат по-единни на сцената. „Получава се една симбиоза, която аз лично бих пожелал на всеки един, който дава сърце и душа, за да прави хубава музика. Нашият голям плюс е, щото са ме питали „Какво ново ще предложите?“, веднага казвам. Предлагаме това, че аз не си изкарвам парите с музика. Нямам комерсиален подход към този проект“, добява още Милен Врабевски. За него е важно качеството на самия продукт да обедини българите.

Играе ли политиката важна роля в Евровизия? Бисер Иванов категорично заяви, че „Музиката винаги е била аполитична, свобода за духа“.

Премиерата на българската песен „Intention“ е утре, а веднага след това Intelligent Music Project се отправят на музикално турне из България, за да представят, както последните си два албума, така и новото парче. Относно послението на песента Милен Врабевски, Славин Славчен и Борис Иванов единодушно заявиха, че то е: „Никога не е късно да тръгнеш по верния път на успешното развитие“ и „Да пребориш себе си и да вървиш напред“.