След Нина Добрев и Мария Бакалова още едно красиво българско момиче е на път да превземе екраните по света. 21-годишната Криста Чернева в момента се снима в немски минисериал, който ще може да се гледа в най-голямата стрийминг платформа в света. Младата актриса даде интервю за предаването „Преди обед“ по bTV.

Актрисата, която досега участваше в реклама на голяма верига за бързо хранен в Германия, живее в Берлин. През август Криста Чернева е получила обаждане с предложение за онлайн кастинг, но без повече информация в какво ще се снима.

Младата жена се е представила добре на кастинга, което не е изненадващо, защото сподели, че за всички кастинги получава помощ от майка си – актрисата София Кузева. След това е получила отговор, че много я харесват, но не могат да ѝ обещаят нищо, преди да се яви на кастинг на живо.

Това се е случило малко по-късно и при засилени мерки за безопасност. Криста Чернева споделя, че е била разделена с партньора си на кастинга с плексиглас и е получила разрешение да свали маската си непосредствено преди началото на прослушването.

В крайна сметка е получила ролята и следващата година ще можем да я гледаме в немската продукция „Kitz“ – тийнейджърска драма в 6 епизода.

В сериала Криста ще играе момиче от богато семейство, което отива с приятелите си в курорта Кицбюел. Там младежките страсти се разгарят, което води до поредица от интриги и конфликти.

Снимките на сериала са започнали преди около месец и ще продължат до февруари. Всичко се случва при засилени мерки срещу COVID-19. През ден на актьорите се прави PCR тест, а ако им предстои да участват в любовна сцена, тестовете са дори по-често. Актьорите трябва постоянно да са с маски и ги свалят едва когато дойде време за снимките на съответната сцена.

Най-трудно им е на гримьорите, сподели Криста, защото им се налага да довършват грима светкавично в последната секунда.

Какво още каза Криста Чернева в разговора си с Александър Кадиев и Десислава Стоянова за сериала, плановете си за Коледа и живота си в Берлин по време на пандемия, може да чуете във видеото.