Добромир Ганчев-Добата напусна MasterChef, но сподели тайната на брака си, както и тази на вкусните пържените филийки в "Преди обед".

Слабост на готвача е месоо - телешко, свинско, опашки, и т.н. Храната е намесена и в един от най-важните моменти в живота му - предложението за брак, което прави на бъдещата си съпруга.

Шкембе чорбата изиграва ключова роля в тяхната връзка. „Доста често си говорехме с нея за брак и предложения. Накрая тя каза "Хайде стига, де, ще предлагаш ли, или не?“. Аз се организирах и й предложих. Уговорих се с персонала на ресторанта да пуснат пръстена в чорбата. Даже на сватбите, които след това организирах с родата, имаше шкембе чорба".

От участието си в MasterChef научава много. Сблъсква се с някои храни за първи път - чия, спирулина и т.н., и макар да готви с тях, те не успяват да влязат в ежедневното му меню.

"Сега съм бог на тортата Гараш. Тя е любимата на съпругата ми. Ние сме единственото семейство, което по време на ядене пак говори за ядене."

Счита, че се е задържал повече от възможното му в предаването. "В MasterChef трябва да си доста добър, да имаш идеи и всякакви познания."

Идеите му за пържени филии, които приготвя в студиото, включват 3 вида сирене, запечени круши, лимонови кори, мащерка и сол.

Крушите се запичат предварително за 15 минути на 220 градуса. Овкусяват се със сол, мащерка и мед. Сирената са рикота, крем сирене и обикновено бяло саламурено.

"Добата явно е колос. Две златни престилки си отиват, след като са се сблъскали с него и много хора го подценяват, а не трябва, защото той очевидно с вкуса се справя добре, ако си оправи презентацията - не ми се мисли какво ще стане!", каза за него Ивайло в MasterChef България.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.