Виетнамката Куин Чан напусна MasterChef завинаги, след като не успя да се справи със своя „любим“ продукт – сирената. 26-годишната студентка не успя да познае видовете сирена и да приготви киш с тези от тях, които е познала. Въпреки това тя не се предаде до последно, с което показа, че е била достоен претендент за титлата.

„Имаш пълното право да си ядосана, че отпадаш точно в този момент. Но си длъжна да се усмихнеш, защото измина един път, изпълнен с всякакви кулинарни приключения“, каза й развълнувана Chef Роу.

„Не съжалявам, че ти дадох златна престилка. Бих ти я дал още веднъж“ – с тези думи на Chef Михалчев и под силните аплодисменти на жури и останалите хоби-готвачи Куин напусна най-голямата кухня на България.

"Приключението ми в Мастър Шеф е до тук, но пътят ми в кухнята няма да спира никога! Благодаря на всички, които ме подкрепяха! Вашата любов означава много за мен! Ще продължавам да готвя и да показвам интересни рецепти", сподели Куин в профила си във Фейсбук.

 

 

Междувременно Куин се омъжи за своя приятел Тодор и смени фамилията си Чан на Михайлова. Двамата се запознават в социалните мрежи. Тодор се връща в България, заради сватба, но остава в България още 3 седмици само за да е с нея. Годежният пръстен, който получава, е с няколко диаманта.

Сватбата им е насрочена за 14 март, но е осуетена, заради коронавируса. Куин изплита 120 сърчица като подаръци за гостите.  Но вместо в квартал "Младост" в София сватбата се случва в село Хайредин. Празнуват само с 14 човека - най-близките им. Двамата планират да се преместят и да живеят в САЩ, където Куин мечтае да си отвори сладкарница.

В стдиото на "Преди обед" Куин сподели, че зодията й Рак я прави много емоционална и я кара отново и отново да преживява моментите в Мастършеф. След отпадането си вкъщи е приготвяла доста кишове - със спанак, с гъби и смес, и всички се получават много добре.  

Източник: facebook.com/Quynhavietnamesegirl

"Вече не се страхувам от европейската кухня. Научих, че българите много бързо отварят сърцата си за чужденци като мен. Винаги ме подкрепяха", разказва тя. 

В студиото на "Преди обед" тя приготви лунен кейк, който се пече 3 пъти. Във Виетнам десертт се приготвя по повод Деня на детето. Куин приготвя кекса с пълнеж от боб, защото той носи късмет.

 

Източник: facebook.com/Quynhavietnamesegirl

Какво любопитно се случи на останалите участници в MasterChef?