„Песента е посветена на моя любим мъж Любомир, с когото от година и половина сме заедно. След толкова години за първи път допуснах мъж дълбоко в сърцето си. Мелодията е много хубава, а текста написахме заедно с Петя Радева“ – сподели Анелия пред Петя Дикова в "Тази събота и неделя".

„Това е много специална песен. Обикновено не говоря за личния си живот, но тук има послание, все пак песента носи неговото име – Любо(в). Хубаво е хората да са влюбени, любовта е голяма муза. Душите ни се докоснаха. Любо е специален – след бащата на детето ми, това е мъжът, когото допуснах до себе си. Аз трудно се доверявам“ – добави певицата.

Тя откровено призна колко много й е липсвало да споделя с някого.

„Душата ми имаше нужда да споделям. В последните нови години например всички се радват на празника, а аз се обръщах настрани и сълзичките ми падаха. Бях се затворила в себе си, не бях готова да се доверя“ – поясни Анелия. 

„Жената е родена да бъде обгрижвана, а не да сме ледени кралици. Всъщност аз съм много мека като човек… Душата израства през болката“ – сподели тя.

Анелия допълни, че не се приема насериозно. Постигнала е успеха с много труд и дисциплина, защото прави това, което може.

За дъщеря си Ивон тя сподели, че в момента търси своя път.

„Готвят се интересни неща около нея, балансирана и щастлива е, но няма да издавам повече, защото тя не обича да говоря за нея“ – поясни певицата.

След 20 години на сцената Анелия призна, че е по-осъзната, научила се е да поставя граници и да обича повече себе си.

„Работата ми е хоби. Правете това, което обичате“ – призова певицата.