Тя е едно непокорно момиче, живеещо между Лондон, София и любимия ѝ Берлин. Къдравата коса и дълбокия поглед са наследство  от майка ѝ, музикалният продуцент Саня Армутлиева. За тях е важно всеки ден да имат моментите на майка и дъщеря, макар и често само по видео връзка, а в новия си сингъл озаглавен шеговито "My Mama Told Me" или "Мама ми каза", 17-годишната Алма пее за бунта на младостта.

„Мисля, че със сигурност се бунтувам често, от малка, каквото ми е казано - винаги правя точно обратното, което има и позитиви, има и негативи“, споделя Алма.

„Аз не съм имала възможност, да се бунтувам, расла съм във време, когато животът беше съвсем различен, комунизъм. Мисля, че цялото поколение на Алма е много по–сърдито, има шанса да е много по–сърдито, и много по–свободно да изразява мислите си и мнението си, което е страхотно“, допълва Саня.

ALMA създава "My Mama Told Me" по свой текст с Павел Николов от хип- хоп дуото Pavell & Venci Venc. Парчето излиза с видео, заснето в празно училище и режисирано от Димитрис Георгиев.

Във видеото на “My Mama Told Me”, ALMA се събужда в съновидение, в което тя и танцуващите й сенки чертаят вътрешен свят, където се блъскат мисли за добротата, родителските съвети, бунтът срещу наставленията и привлекателността на всичко, което стои на ръба. Интересно е, че целият клип е заснет в празно провинциално училище. 

От няколко месеца Алма вече учи в Англия. Ще завърши образованието си по философия, театър и немски в училището, което е завършила по–голямата и сестра Марго. Въпреки натоварената програма, тя намира време за спорт и е заменила любимия си волейбол с отбора по футбол.

Младата певица е категорична, че не би изпяла нещо, което не е написала сама и не скрива носталгията си по любимият град: Берлин, където до скоро е живяла с баща си.