Алекс Петканова гостува в студиото на "Тази събота на неделя", като сподели пред водещата Диана Любенова интересни подробности за случващото се зад кадър в "Гласът на България", за професията й като инфлуенсър и за това как не пее детски песнички на сина си, защото гласът й е прекалено фалшив. Алекс за втора поредна година е V-REPORTER и водещ на дигиталната рубрика "Гласът зад кадър" - тя влиза зад кулисите на шоуто, откъдето представя авторски видеоматериали, които онлайн потребителите могат да гледат в официалния сайт на glasat.btv.bg и Фейсбук страницата на предаването. Петканова освен това е модел и инфлуенсър с над половин милион последователи в Инстаграм.

"От малка обичам да се показвам, но от 2013-а разбрах, че личният ми живот е интересен за хората, когато започнах да споделям в Инстаграм. За мен това е професия, щом ми носи доходи и отделям от времето си. Купих си апартамент с първите спечелени пари от инфлуенсърство, но ми отне години. А това че имам над половин милион последователи, ме кара да се чувствам полезна на хората", споделя V-репортерът в "Гласът на България".

Моделът казва, че е много важен часовият диапазон на споделяне, защото трябва да качваш снимки и видеа в точно определено време, а всяка социална мрежа има определен алгоритъм. И колкото по-често качваш, толкова по-добре. Всеки трябва да знае какво да гледа и какво да търси.

"Искам да рекламирам определен бранд, а не още пет други - затова съм отказвала на някой марки и също не съм приемала да рекламирам противозачатъчни", споделя Петканова.

"Вторият сезон на "Гласът на България" за мен е по-различен от първия, защото имам повече самочувствие и сега съм на позната територия. Дани ми даваше съвети миналата година. Той е страхотен импровизатор, а аз не мога така, аз съм си зубър още от училище, но той ме учи че мога да се справя", споделя тя.

"Изненадаха ме талантите, те са готови за световната сцена. Мислех си, че се изчерпват талантите, но ето че не съм права", допълва тя.

Петканова казва още, че журито тази година е внесло много нова и свежа енергия и сподели, че зад кадър все едно са си вкъщи. Всеки носел нещо за ядене и на нея й е много интересно и приятно.

Алекс сподели, че пее много фалшиво, въпреки че е част от музикално шоу за певчески таланти.

"Нямам талант да пея и веднъж, когато Борис Солтарийски ме чу, ме накара да обещая, че няма да пея на детето ми", споделя моделът.

Алекс казва, че с Дани Петканов са очаквали обществената реакция за корекциите на носовете им. Хората обаче са свикнали вече с това и всичките й последователи я приемат, а тя пък страшно много се харесва.

Вижте повече от видеото в сайта на bTV Новините.