За да съхраним богатствата на лятото, обикновено ги затваряме в снимки и... буркани. Плодове и зеленчуци пазим като вкусна храна, като ги варим, сушим или мариноваме. Предлагаме ви една рецепта за пикантни люти чушлета, които да добавят богат вкус към храната ви, за която не е нужно да използвате традиционните методи. Защото се правят с... лимонада. 

1 кг малки люти чушлета

1 с. л. сол

6-7 с. л. захар

5 с.л. винен оцет

10 зърна черен пипер

1/2 дафинов лист

1 к. л. синапено семе

нарязани чесън, копър и целина

Чушлетата се нареждат в бурканите, като върху всеки ред се изсипват от изброените подправки. Накрая, вместо да се залеят с обикновена вода, се сипва лимонада. Няма нужда от термична обработка. Просто приберете бурканите на тъмно и хладно.