Ако трябва да дефинираме какво е "щастие", едно е ясно - то не може да се измери количествено, нито пък има качествена характеристика. Става дума за чувства и те са много важни: чувство на сигурност, чувство на насита, чувство за перспектива и чувството за спокойствие.

Д-р У. Дойл Джентри американски клиничен психолог,  редактор на "Списание за медицина на поведението", пише: "Открийте щастието, което желаете и живейте "добрият живот", който заслужавате!

Д-р Джентри счита, че щастието ни започва от момента, в който се раждаме, но дали ще се превърне в реалност, зависи от това как избираме да живеем живота си.

Изследванията постоянно показват, че физическата активност има отношение към състоянието на щастие. Практикуване на физическа активност е ефективен метод за лечение на хора с депресия.

Любовта, доверието и приятелството също са път към щастието. Затова, намирайте свободно време, но не се изолирайте от приятелите си. Напротив, разширявайте приятелския си кръг. Няма по-силна противоотрова за тъгата от времето, прекарано с близък човек.

"Щастието зависи от самите нас" е мисъл на Аристотел, актуална и в наши дни. Това означава, че не трябва да се залъгваме, че ще станем щастливи от само себе си или да чакаме да ни сполети щастие. Трябва да сме наясно какво щастие искаме за себе си и да го преследваме.

Това е само част от разговора ни с радиожурналиста Светослав Николов в ефира на bTVRadio в предаването "За София" на 9 март 2015г. Целият аудиозапис може да намерите в началото на публикацията.