Mosaik Comfort Food e едно от най-новите попълнения на столичната ул. ”Оборище”. Заведението съчетава уюта на френско бистро с креативността и вниманието към детайла, присъщо на занаятчийска работилница. 

Уютът и комфорът, заложени в концепцията им, идва не само от храната, но и от самата атмосфера на заведението. Интериорът е с изчистен дизайн, притежаващ интересни детайли като цветния витраж с мозайка, напомняща за логото и името им.

Снимка: Евгений Милов

Във вътрешната част на заведението има около двадесетина места, като толкова могат да бъдат открити и навън. На вторият етаж се намира остъклена кухня, където можете да наблюдавате как се вихри главния готвач Ивайло Игнатов, познат от "Grape Central".

Снимка: Евгений Милов

Менюто е кратко, като предложенията са сезонни. Представлява своеобразна мозайка от европейска, американска и азиатска кухня, като залага на креативна и миниатюрна храна, комбинираща интересни вкусове в рецептите.

Снимка: Евгений Милов

Специално внимание отделят на продуктите, които са подбрани както от утвърдени международни доставчици, така и от по-малки местни производители, за осигурят максимално ясен произход на храните.

Снимка: Евгений Милов

За летния сезон предлагат леки салати като традиционната "Цезар", както и зелена салата с кисело мляко и краставици (7,90 лв) и домати с бяло сирене, брускети, зехтин и каперси (9,40 лв). Като част от основните ястия може да пробвате предложения с пилешко, телешко и риба.

Особен акцент в менюто обаче са предястията, като съществуват над десет опции. Някои от по-интересните предложения, които истински си струва да се опитате, са мус с авокадо, киноа, поширано яйце и зряло овче сирене (11,90 лв), както и дип от червено цвекло, сушени домати, мус от краставици и босилек (6,40 лв).

Снимка: Евгений Милов

През седмицата на обяд може да се насладите на дневни предложения с две опции за салата и основно. Едно от най-добрите летни предложения е тараторът с цвекло (4,50 лв), както и брускетата с телешко печено, ементал, чушки и рукола (8,20 лв). Акцент в брускетата е хлябът, приготвен на място с квас. За десерт, любимецът на клиентите е панакотата с манго (5,90 лв).

Снимка: Евгений Милов

В Mosaik може да откриете и отлично подбрани вина с български произход, както и такива от чужбина (Гърция, Италия, Испания, Австрия, Чили и Нова Зеландия). Бирения лист е също богат като са заложили на крафт бири като познатите наливни Primator IPA и White Stork Classic, така и на по-нетрадиционните Brewfist Basilisk (босилек, розмарин, портокали и райски зърна) и Brewfist Spaghetti Western (имперски стаут с кафе и какао).

Снимка: Евгений Милов