Ефектно и практично предложение за всяко парти. Рецептата е за 15-20 броя.
Съставки
- 1-2 щипки Черен пипер
- 1-2 щипки Сол
- 2 с.л. Зехтин
- 50 г Орехи
- 50 г Сирене Пармезан
- 1 бр. Морков
- 1 бр. Тиквички
- 4 стръка Босилек
- 2 бр. Яйца
- 1 пакетче Бакпулвер
- 200 г Кисело мляко
- 250 г Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Нарязаната на малки кубчета тиквичка и настърганият морков се запържват в зехтина.
- 2. Брашното се смесва с бакпулвера, настъргания на ситно пармезан, наситнените орехи, сол и черен пипер на вкус. Киселото мляко се разбива с яйцата.
- 3. Сухите и течните съставки се смесват, разбъркват се добре и към тях се добавят охладените зеленчуци и наситненият босилек.
- 4. Тестото се разпределя в силиконови форми за мъфини.
- 5. Пече се 15 минути на 180 градуса. Съвет: Ако нямате силиконови форми за мъфини, използвайте форми за крем карамел, които трябва предварително да намажете с масло и да поръсите с брашно.