Ефектно и практично предложение за всяко парти. Рецептата е за 15-20 броя.

Съставки

  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 1-2 щипки Сол
  • 2 с.л. Зехтин
  • 50 г Орехи
  • 50 г Сирене Пармезан
  • 1 бр. Морков
  • 1 бр. Тиквички
  • 4 стръка Босилек
  • 2 бр. Яйца
  • 1 пакетче Бакпулвер
  • 200 г Кисело мляко
  • 250 г Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Нарязаната на малки кубчета тиквичка и настърганият морков се запържват в зехтина.
  • 2. Брашното се смесва с бакпулвера, настъргания на ситно пармезан, наситнените орехи, сол и черен пипер на вкус. Киселото мляко се разбива с яйцата.
  • 3. Сухите и течните съставки се смесват, разбъркват се добре и към тях се добавят охладените зеленчуци и наситненият босилек.
  • 4. Тестото се разпределя в силиконови форми за мъфини.
  • 5. Пече се 15 минути на 180 градуса. Съвет: Ако нямате силиконови форми за мъфини, използвайте форми за крем карамел, които трябва предварително да намажете с масло и да поръсите с брашно.