Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 4 с.л. Зехтин
  • 50 г Сушени домати
  • 400 г Нахут
  • 5 бр. Лук
  • 1/2 л Вино
  • 5 бр. Печурки
  • 2 бр. Печени червени чушки
  • 1 бр. Дафинов лист
  • 1 глава Чесън
  • 1 бр. Заешко
  • 1 ч.л. Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на заешкото:
  • 2. Заешкотомесо разфасовайте и го запържете до златисто от двете страни. 
  • 3. Добавете зеленчуците -наситненичесъна, лука, гъбите.
  • 4. Накрая полейте с 2 чаши вино. 
  • 5. Задушете под капак за 20-30 мин.
  • 6. Почтинакрая добаветедафиновиялист. 
  • 7. Приготвяне на гарнитурата:
  • 8. В широк тиган загрейте зехтина. 
  • 9. Добавете нарязанлука и захарта и оставетеда се готви докато омекне напълно и се карамелизира. Разбърквайте често.
  • 10. Добавете нахута и розмарина. 
  • 11. Оставете нахута да се запържи.
  • 12. Добавете нарязани сушените домати.
  • 13. Посолете и добаветепрясно смлян черен пипер.
  • 14. Накраянамачкайте нахута да стане на пюре, но по-едро.
  • 15. Сервирайтезаека с гарнитурата от нахут със сушени домати.