Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 50 г Сушени домати
- 400 г Нахут
- 5 бр. Лук
- 1/2 л Вино
- 5 бр. Печурки
- 2 бр. Печени червени чушки
- 1 бр. Дафинов лист
- 1 глава Чесън
- 1 бр. Заешко
- 1 ч.л. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на заешкото:
- 2. Заешкотомесо разфасовайте и го запържете до златисто от двете страни.
- 3. Добавете зеленчуците -наситненичесъна, лука, гъбите.
- 4. Накрая полейте с 2 чаши вино.
- 5. Задушете под капак за 20-30 мин.
- 6. Почтинакрая добаветедафиновиялист.
- 7. Приготвяне на гарнитурата:
- 8. В широк тиган загрейте зехтина.
- 9. Добавете нарязанлука и захарта и оставетеда се готви докато омекне напълно и се карамелизира. Разбърквайте често.
- 10. Добавете нахута и розмарина.
- 11. Оставете нахута да се запържи.
- 12. Добавете нарязани сушените домати.
- 13. Посолете и добаветепрясно смлян черен пипер.
- 14. Накраянамачкайте нахута да стане на пюре, но по-едро.
- 15. Сервирайтезаека с гарнитурата от нахут със сушени домати.