Вкусна рецепта, предоставена от мама Емилия Славчева и Николай Вълков - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 800 г Свинско
- 2 глави Лук
- 1-2 бр. Морков
- 2-3 скилидки Чесън
- 1 глава Целина
- 1 ч.ч. Червено вино
- 1 консерва Домат от консерва
- 1 ч.л. Червен пипер
- 2 с.л. Брашно
- 30 г Краве масло
- 1 ч.л. Захар
- 2 листенца Дафинов лист
- 6 бр. Картофи
- 200 мл Прясно мляко
- 1 щипка Захар
- 50 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете месото на парчета и го задушете с лука, целината и моркова, които сте нарязали на ситно.
- 2. Добавете наситнен чесъна, малко вода, подправките и затворете с капак да се задуши всичко на бавен огън.
- 3. Пасирайте доматите и ги добавете към месото.
- 4. Разтопете маслото в друг съд и прибавете брашното, бъркайки за да не загори. Добавете и виното, разбъркайте, изсипете полученият сос при месото и оставете да се изпари.
- 5. Накрая - опитайте и добавете 1 лъжичка захар и сол на вкус.
- 6. За картофеното пюре:Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Намачкайте ги още топли и добавете топлото прясно мляко, маслото и сол на вкус.
- 7. Сервирайте кебапа в по-широки чинии заедно с пюрето за гарнитура.