Вкусна рецепта, предоставена от мама Емилия Славчева и Николай Вълков - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 800 г Свинско
  • 2 глави Лук
  • 1-2 бр. Морков
  • 2-3 скилидки Чесън
  • 1 глава Целина
  • 1 ч.ч. Червено вино
  • 1 консерва Домат от консерва
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 2 с.л. Брашно
  • 30 г Краве масло
  • 1 ч.л. Захар
  • 2 листенца Дафинов лист
  • 6 бр. Картофи
  • 200 мл Прясно мляко
  • 1 щипка Захар
  • 50 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете месото на парчета и го задушете с лука, целината и моркова, които сте нарязали на ситно. 
  • 2. Добавете наситнен чесъна, малко вода, подправките и затворете с капак да се задуши всичко на бавен огън. 
  • 3. Пасирайте доматите и ги добавете към месото. 
  • 4. Разтопете маслото в друг съд и прибавете брашното, бъркайки за да не загори. Добавете и виното, разбъркайте, изсипете полученият сос при месото и оставете да се изпари.
  • 5. Накрая - опитайте и добавете 1 лъжичка захар и сол на вкус. 
  • 6. За картофеното пюре:Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. Намачкайте ги още топли и добавете топлото прясно мляко, маслото и сол на вкус. 
  • 7. Сервирайте кебапа в по-широки чинии заедно с пюрето за гарнитура.