За да не се чудите какво да правите с останалия козунак от Великден, ви предлагаме една вдъхновяваща идея за торта.
Съставки
- 500 г Козуначени кифли
- 150 г Краве масло
- 150 г Захар
- 3 бр. Жълтъци
- 1 с.л. Ром
- 3 с.л. Бадеми
- 300 г Бита сметана
- 100 г Черен шоколад
- 200 г Ягоди
Начин на приготвяне
- 1. Покрива се дъното на тортена форма с нарязани на кръгчета козуначени кифли.
- 2. Разбиват се на пяна маслото и захарта.
- 3. Добавят се един по един 3-те жълтъка, като след всеки добавен, сместа се бие по 2 минути.
- 4. Полученият крем се смесва с рома и със смлените бадемови ядки.
- 5. Половината от крема се нанася върху кифлите във формата. Отгоре се слагат плодчетата от сладко по избор. Отново се слага ред с плътно наредени кръгчета от козуначените кифли, ред от останалия маслен крем и се завършва с кръгчета от кифли.
- 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настъргания шоколад и ягодите.