За да не се чудите какво да правите с останалия козунак от Великден, ви предлагаме една вдъхновяваща идея за торта.

Съставки

  • 500 г Козуначени кифли
  • 150 г Краве масло
  • 150 г Захар
  • 3 бр. Жълтъци
  • 1 с.л. Ром
  • 3 с.л. Бадеми
  • 300 г Бита сметана
  • 100 г Черен шоколад
  • 200 г Ягоди

Начин на приготвяне

  • 1. Покрива се дъното на тортена форма с нарязани на кръгчета козуначени кифли.
  • 2. Разбиват се на пяна маслото и захарта.
  • 3. Добавят се един по един 3-те жълтъка, като след всеки добавен, сместа се бие по 2 минути.
  • 4. Полученият крем се смесва с рома и със смлените бадемови ядки.
  • 5. Половината от крема се нанася върху кифлите във формата. Отгоре се слагат плодчетата от сладко по избор. Отново се слага ред с плътно наредени кръгчета от козуначените кифли, ред от останалия маслен крем и се завършва с кръгчета от кифли.
  • 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настъргания шоколад и ягодите.