Готовото ястие се поднася поръсено с нарязан копър, настърган кашкавал и черен пипер.

Съставки

  • 1 щипка Сол
  • 1 връзка Копър
  • 50 г Кашкавал
  • 125 г Краве масло
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Лук
  • 500 г Печурки
  • 2 ч.ч. Бял ориз
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът и морковите се почистват, нарязват се на дребно и се задушават в масло.
  • 2. Прибавят се нарязаните на ивички гъби, задушават се леко и се заливат с гореща вода 5 ч.ч.
  • 3. След кипване на гъбената смес, се слага и измитият ориз. Ястието се оставя да ври на слаб котлон.
  • 4. Преди оризът да е уврял напълно, температурата се намалява до минимум.