Готовото ястие се поднася поръсено с нарязан копър, настърган кашкавал и черен пипер.
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 връзка Копър
- 50 г Кашкавал
- 125 г Краве масло
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Лук
- 500 г Печурки
- 2 ч.ч. Бял ориз
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Лукът и морковите се почистват, нарязват се на дребно и се задушават в масло.
- 2. Прибавят се нарязаните на ивички гъби, задушават се леко и се заливат с гореща вода 5 ч.ч.
- 3. След кипване на гъбената смес, се слага и измитият ориз. Ястието се оставя да ври на слаб котлон.
- 4. Преди оризът да е уврял напълно, температурата се намалява до минимум.