Кой би отказал подобно българско кулинарно удоволствие? Дали е пролет или зима, миш-машът е сред онези ястия, на които просто не можем да устоим. Следва как да го приготвим.  

Съставки

  • 1 глава Червен лук
  • 500 г Сирене
  • 2 бр. Домати
  • 1/2 кг Зелена чушка
  • 1/2 кг Сладки червени чушки
  • 100 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Чушките се изпичат, обелват, почистват и нарязват нашироки лентички. Доматите се обелват и се нарязват на ситно. 
  • 2. Лукът се нарязва на тънки полумесеци и сезадушава в маслото до прозрачност. 
  • 3. Добавят се чушките, след това доматите и готвенето продължаваоще 7-8 минути. 
  • 4. Накрая се прибавят натрошеното сирене и яйцата.Разбърква се леко до втвърдяване на белтъка. 
  • 5. Миш-машът се поднася още топъл, поръсен с червенпипер и украсен с люто чушле или скилидка чесън по желание.