Кой би отказал подобно българско кулинарно удоволствие? Дали е пролет или зима, миш-машът е сред онези ястия, на които просто не можем да устоим. Следва как да го приготвим.
Съставки
- 1 глава Червен лук
- 500 г Сирене
- 2 бр. Домати
- 1/2 кг Зелена чушка
- 1/2 кг Сладки червени чушки
- 100 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Чушките се изпичат, обелват, почистват и нарязват нашироки лентички. Доматите се обелват и се нарязват на ситно.
- 2. Лукът се нарязва на тънки полумесеци и сезадушава в маслото до прозрачност.
- 3. Добавят се чушките, след това доматите и готвенето продължаваоще 7-8 минути.
- 4. Накрая се прибавят натрошеното сирене и яйцата.Разбърква се леко до втвърдяване на белтъка.
- 5. Миш-машът се поднася още топъл, поръсен с червенпипер и украсен с люто чушле или скилидка чесън по желание.