Благинка с вкус и ухание на гора!

Съставки

  • 1 бр. Бакпулвер
  • 100 г Орехови ядки
  • 500 г Брашно
  • 3 бр. Яйца
  • 3 бр. Белтъци
  • 410 г Пудра захар
  • 200 г Прясно мляко
  • 200 г Боровинки

Начин на приготвяне

  • 1. Пресятото брашно и маслото се превръщат на трохи и се слагат 200 г захар, бакпулвер и 3 яйца.
  • 2. Замесва се меко тесто, което се пече в равна тавичка на пласт, дебел около 2 см. Оставя се да изстине и се поръсва с боровинките.
  • 3. Разбиват се белтъци, слага се захарта и накрая се прибавят смлените ядки.
  • 4. Сместа се размесва леко и с нея се гарнира тортата. Използва се къдрав шприц.
  • 5. Отгоре се нарежда пресен плод. Пече се на слаба фурна само отгоре.