Благинка с вкус и ухание на гора!
Съставки
- 1 бр. Бакпулвер
- 100 г Орехови ядки
- 500 г Брашно
- 3 бр. Яйца
- 3 бр. Белтъци
- 410 г Пудра захар
- 200 г Прясно мляко
- 200 г Боровинки
Начин на приготвяне
- 1. Пресятото брашно и маслото се превръщат на трохи и се слагат 200 г захар, бакпулвер и 3 яйца.
- 2. Замесва се меко тесто, което се пече в равна тавичка на пласт, дебел около 2 см. Оставя се да изстине и се поръсва с боровинките.
- 3. Разбиват се белтъци, слага се захарта и накрая се прибавят смлените ядки.
- 4. Сместа се размесва леко и с нея се гарнира тортата. Използва се къдрав шприц.
- 5. Отгоре се нарежда пресен плод. Пече се на слаба фурна само отгоре.