Ако искате да сгреете душата си за Коледа с неустоимо вкусна крем супа, изберете рецептата на Генчо Генчев, познат от радио ефира като Инспектор N-JOY. Ето необходимите продукти и начин на приготвяне – да ви е вкусно!
Продукти:
500 г тиква
1 глава лук
среден морков
1 скилидка чесън
сметана за готене
1/2 литър пилешки бульон
краве масло
1 с. л. олио
сол
черен пипер
белени и печени тиквени семки
пармезан
Приготвяне:
Нарежете тиквата на парченца, подходящи за пасиране. Задушете в олио моркова, лука и чесъна. Добавете нарязаните парчета тиква, задушете ги за малко и залейте с предварително разтворения в топла вода бульон. Варете до омекване и пасирайте заедно със сметаната и маслото. Върнете обратно на котлона, докато кипне. При желание добавете обелени тиквени семки и пармезан на вкус. N-JOY!