За по-малко от час ще приготвите великолепно изглеждащи сладки тарталети с нишестен крем и свежи плодове.

Съставки

  • 1-2 бр. Портокал
  • 400 г Брашно
  • 200 г Маргарин
  • 50 г Пудра захар
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1 бурканче Коктейлна череша
  • 1 пакетче Лимоново нишесте
  • 1/2 ч.ч. Кристална захар
  • 1 бр. Киви

Начин на приготвяне

  • 1. Омесва се тесто от маргарин със захарта на пудра, брашното и ванилията. Оставя се тестото в хладилника около 30 минути.
  • 2. Формичките за тарталети предварително се намазват с маргарин и фино се набрашняват.
  • 3. Тарталетите се оформят от топче тесто, което се притиска с палец и се избутва нагоре по стените на всяка формичка.
  • 4. Тестото извън формичките се отстранява. Дъното на тестото се надупчва с виличка.
  • 5. Тарталетите се пекат в предварително загрята фурна за около 30 минути на 200 градуса. Оставят се да изстинат, за да се напълнят с крем.
  • 6. Лимоновото нишесте се разтваря в 100 мл. студена вода.
  • 7. Захарта се слага във 600 мл вода и се оставя да заври.
  • 8. Разтвореното нишесте се изсипва при непрекъснато разбъркване към врящата вода.
  • 9. След като се получи желаната гъстота, топлият крем се разпределя в тарталетите. Всяка тарталета се украсява с резенчета киви, портокалови парченца и сладките череши.