В седмицата, в която ви представяме по една рецепта с домати, няма да пропуснем и този супер вкусен тарт. Доматите и пресния босилек са най-добри приятели. Но това, което ги прави още по-вкусни е когато са върху подложка от маслено тесто - хрупкаво и мекичко. 


Леко ястие, което се прави сравнително бързо и ще ви стане любимо за лятото. 

 

 

 

 


 

 

Съставки

  • 450 г Домати
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 125 г Краве масло
  • 2 ч.ч. Брашно
  • 3 с.л. Вода
  • 1 ч.ч. Сирене Моцарела
  • 1/2 ч.ч. Пармезан
  • 1 глава Лук
  • 10 бр. Листа от босилек
  • 1/2 ч.л. Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете доматите на шайби с дебелина 1 см. Подредете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят леко. 
  • 2. В купа нарежете маслото и го смесете с маслото, докато стане на трохи. Добавете врялата вода и разбъркайте енергично, докато се образува меко тесто. Оформете го на топка и го завийте със свежо фолио. Оставете го в хладилника за 30 минути.
  • 3. След това време разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете с точилка. Поставете го в намазнена форма с махащи се стени. Трябва да покрие дъното и стените на формата.
  • 4. Изпечете тестото за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане златистокафяво.
  • 5. Поръсете с половината количество настъргана моцарела. Намалете температурата на 180 градуса.
  • 6. В купа смесете останалата част от моцарела, пармезана, лука и босилека. Разстелете го отгоре. Подредете резените домати. Поръсете с пипер. Печете 35 минути.
  • 7. Когато е готово, извадете и охладете. Гарнирайте изпечения доматен тарт с пресен босилек.