В седмицата, в която ви представяме по една рецепта с домати, няма да пропуснем и този супер вкусен тарт. Доматите и пресния босилек са най-добри приятели. Но това, което ги прави още по-вкусни е когато са върху подложка от маслено тесто - хрупкаво и мекичко.
Леко ястие, което се прави сравнително бързо и ще ви стане любимо за лятото.
Съставки
- 450 г Домати
- 1/2 ч.л. Сол
- 125 г Краве масло
- 2 ч.ч. Брашно
- 3 с.л. Вода
- 1 ч.ч. Сирене Моцарела
- 1/2 ч.ч. Пармезан
- 1 глава Лук
- 10 бр. Листа от босилек
- 1/2 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете доматите на шайби с дебелина 1 см. Подредете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят леко.
- 2. В купа нарежете маслото и го смесете с маслото, докато стане на трохи. Добавете врялата вода и разбъркайте енергично, докато се образува меко тесто. Оформете го на топка и го завийте със свежо фолио. Оставете го в хладилника за 30 минути.
- 3. След това време разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете с точилка. Поставете го в намазнена форма с махащи се стени. Трябва да покрие дъното и стените на формата.
- 4. Изпечете тестото за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато стане златистокафяво.
- 5. Поръсете с половината количество настъргана моцарела. Намалете температурата на 180 градуса.
- 6. В купа смесете останалата част от моцарела, пармезана, лука и босилека. Разстелете го отгоре. Подредете резените домати. Поръсете с пипер. Печете 35 минути.
- 7. Когато е готово, извадете и охладете. Гарнирайте изпечения доматен тарт с пресен босилек.