Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 2 скилидки Чесън
- 1/2 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Захар
- 1 с.л. Соев сос
- 2 стръка Зелен лук
- 2 бр. Моркови
- 1 ч.ч. Зеле
- 2 с.л. Оцет
- 2 с.л. Соев сос
- 4 с.л. Кетчуп
- 4 с.л. Пчелен мед
- 600 г Свинско контрафиле
- 1 с.л. Оризов оцет
- 1 ч.ч. Червено зеле
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете месото на тънки ивици. Овкусете го съссол и черен пипер.
- 2. Загряваме олио в тиган и изпържете в него месото на силеногън, като периодично разбърквате. Прехвърлете месото в купа.
- 3. В същия тиган сложете продуктите за сосаоставете да заври и върнете месото в тигана.
- 4. Оставете го да поври и да се глазира.
- 5. За да направите салатата нарежете на ситно дватавида зеле или го настържете.
- 6. Добавете нарязани на ситно морковите и пресниялук.
- 7. В друга купа направете дресинга като смесите съставките.
- 8. Залейте с него салатата и разбъркайте.
- 9. Сервирайте месото в сладко кисел сос заедно стайландската салата.