Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 2 скилидки Чесън
  • 1/2 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Захар
  • 1 с.л. Соев сос
  • 2 стръка Зелен лук
  • 2 бр. Моркови
  • 1 ч.ч. Зеле
  • 2 с.л. Оцет
  • 2 с.л. Соев сос
  • 4 с.л. Кетчуп
  • 4 с.л. Пчелен мед
  • 600 г Свинско контрафиле
  • 1 с.л. Оризов оцет
  • 1 ч.ч. Червено зеле

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете месото на тънки ивици. Овкусете го съссол и черен пипер.
  • 2. Загряваме олио в тиган и изпържете в него месото на силеногън, като периодично разбърквате. Прехвърлете месото в купа.
  • 3. В същия тиган сложете продуктите за сосаоставете да заври и върнете месото в тигана.
  • 4. Оставете го да поври и да се глазира.
  • 5. За да направите салатата нарежете на ситно дватавида зеле или го настържете.
  • 6. Добавете нарязани на ситно морковите и пресниялук.
  • 7. В друга купа направете дресинга като смесите съставките.
  • 8. Залейте с него салатата и разбъркайте.
  • 9. Сервирайте месото в сладко кисел сос заедно стайландската салата.