Вярвайте или не, но портокалите могат да са повече от красива гарнитура. Те се комбинират чудесно със свински ребра. Тръпчивата им сочност се комбинира добре с плътността на свинското месо.
Може да хапвате по резен портокал и между различните ястия на обяд или вечеря. Тропическият плод почиства небцето и действа добре на храносмилането.
Съставки
- 1 с.л. Настърган джинджифил
- 3/4 ч.ч. Вода
- 1/3 ч.ч. Соев сос
- 2 скилидки Чесън
- 1 ч.ч. Мармалад от портокали
- 1 кг Свински ребърца
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 230 градуса.
- 2. Поставете ребрата в тавичка, с мазната им част надолу, в плитка тава. Сипете водата. Завийте с фолио или хартия за печене, като притиснете краищата добре за ръбовете на тавата, за да бъде максимално плътно.
- 3. Печете 30 минути. Отвийте хартията и отстранете мазнината.
- 4. Завъртете ребрата с месото нагоре. Намалете температурата на фурната до 180 градуса и продължете да печете, като махнете фолиото/хартията, за още 60 минути.
- 5. Когато ребрата се изпекат, ги нарежете на порции.
- 6. Поставете всички съставки за глазурата - соев сос, мармалад, чесън, джинджифил, в малка тенджера и я сложете да ври на котлона на средна температура. Консистенцията трябва да стане като гъст сироп.
- 7. Залейте ребрата с глазурата като внимавате тя да се разпредели равномерно навсякъде.
- 8. Глазираните ребърца сложете да се изпекат в грил тигана на средна температура за 5 минути всяко.