Вярвайте или не, но портокалите могат да са повече от красива гарнитура. Те се комбинират чудесно със свински ребра. Тръпчивата им сочност се комбинира добре с плътността на свинското месо.

 

Може да хапвате по резен портокал и между различните ястия на обяд или вечеря. Тропическият плод почиства небцето и действа добре на храносмилането. 






 

 

Съставки

  • 1 с.л. Настърган джинджифил
  • 3/4 ч.ч. Вода
  • 1/3 ч.ч. Соев сос
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 ч.ч. Мармалад от портокали
  • 1 кг Свински ребърца

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 230 градуса.
  • 2. Поставете ребрата в тавичка, с мазната им част надолу, в плитка тава. Сипете водата. Завийте с фолио или хартия за печене, като притиснете краищата добре за ръбовете на тавата, за да бъде максимално плътно.
  • 3. Печете 30 минути. Отвийте хартията и отстранете мазнината.
  • 4. Завъртете ребрата с месото нагоре. Намалете температурата на фурната до 180 градуса и продължете да печете, като махнете фолиото/хартията, за още 60 минути.
  • 5. Когато ребрата се изпекат, ги нарежете на порции. 
  • 6. Поставете всички съставки за глазурата - соев сос, мармалад, чесън, джинджифил, в малка тенджера и я сложете да ври на котлона на средна температура. Консистенцията трябва да стане като гъст сироп. 
  • 7. Залейте ребрата с глазурата като внимавате тя да се разпредели равномерно навсякъде.
  • 8. Глазираните ребърца сложете да се изпекат в грил тигана на средна температура за 5 минути всяко.