Вкусна рецепта, предоставена от мама Лидияна и Емил Каменов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 700 г Свинско
- 200 г Бейби моркови
- 200 г Замразен грах
- 2 стръка Пресен чесън
- 2 стръка Пресен лук
- 30 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Разчукайте пържолите и ги овкусете със сол и черен пипер.
- 2. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тиган с олио.
- 3. За да направите соса най-напред разтопете маслото в тиган.
- 4. Добавете брашното да се запържи.
- 5. След това налейте постепенно млякото при непрекъснато бъркане.
- 6. Когато се получи равномерен сос добавете сметаната, разбъркайте и махнете от котлона.
- 7. За да направите гарнитурата бланширайте морковите и граха в подсолена вряща вода. Отцедете ги.
- 8. Запържете ги в тиган с масло заедно с наситнен пресен лук и чесън.
- 9. Овкусете със сол и черен пипер.
- 10. Сервирайте пържолите, поляти леко със соса и гарнирани със зеленчуците.