Вкусна рецепта, предоставена от мама Лидияна и Емил Каменов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 700 г Свинско
  • 200 г Бейби моркови
  • 200 г Замразен грах
  • 2 стръка Пресен чесън
  • 2 стръка Пресен лук
  • 30 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Разчукайте пържолите и ги овкусете със сол и черен пипер.
  • 2. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в тиган с олио.
  • 3. За да направите соса най-напред разтопете маслото в тиган.
  • 4. Добавете брашното да се запържи.
  • 5. След това налейте постепенно млякото при непрекъснато бъркане.
  • 6. Когато се получи равномерен сос добавете сметаната, разбъркайте и махнете от котлона.
  • 7. За да направите гарнитурата бланширайте морковите и граха в подсолена вряща вода. Отцедете ги.
  • 8. Запържете ги в тиган с масло заедно с наситнен пресен лук и чесън.
  • 9. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 10. Сервирайте пържолите, поляти леко със соса и гарнирани със зеленчуците.