Щипката кимион не е задължителна, но ценителите знаят кога да я добавят.

Съставки

  • 1 бр. Морков
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Кимион
  • 2 с.л. Олио
  • 1 глава Лук
  • 1 стрък Целина
  • 1 стрък Праз
  • 2 бр. Свински джолан

Начин на приготвяне

  • 1. Зеленчуците (целината, морковите, праза и лука) се почистват, измиват и се нрязват на кубчета.
  • 2. Джоланите се поставят в тенджерата със зеленчуците и се поръсват с малко сол, черен пипер и кимион. Налива се вода, така че съставките да се покрият, и се варят в продължение на 2 до 3 часа.
  • 3. Месото и зеленчуците от бульона се отцеждат. Поставят се в намазнена тавичка и се поливат с половината от бульона.
  • 4. Пече се във фурната около 30 минути, като регулярно по време на цялото печенето, джоланът се полива с по малко от соса, за да се получи хрупкава коричка.
  • 5. Към края на готвенето блюдото се напръсква с малко бира, в която е разтворена щипка сол.