Някои хора харесват тъмен и горчив шоколад, други пък го предпочитат прекалено сладък. Независимо от вкусовите ви предпочитания, на 7 юли отбелязваме Световния ден на шоколада.
Страхотен повод да се почерпите без угризения!
Какаовото зърно, което е отговорно за неповторимия богат вкус, който познаваме и обичаме толкова добре, произхожда от Мексико, както и от Южна и Централна Америка, но е пренесено в САЩ и някои европейски страни, за да отговори на голямото потребителско търсене на този деликатес.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Независимо дали го предпочитате за покриване на домашни бонбони, обичате да го хапвате в течен вид с палачинки или върху свежи плодове през лятото, шоколадът често присъства в десертите.
Около 1 милиард души от цял свят ядат шоколад всеки ден, сочи проучване. Освен страхотния му вкус, той има и куп ползи за здравето. Хората често се страхуват от шоколада, защото може да повиши теглото им, но не с право, вероятно няма да повярвате, но шоколадът може дори да подпомогне загубата на тегло.
Всичко е в количеството. Ето 3 рецепти с около 3 съставки за приготвянето на домашен шоколад:
Рецепта 1. Тъмен шоколад
Съставки:
- 1 ч. чаша какао на прах
- 1/2 ч. чаша кокосово масло (разтопено)
- 1/2 ч. чаша мед или кленов сироп
Начин на приготвяне:
В купа смесете какаото на прах и разтопеното кокосово масло. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Добавете меда или кленовия сироп и разбъркайте отново. Изсипете сместа в силиконова форма или в застлана с хартия за печене тавичка. Разпределете я равномерно. Поставете формата или съда в хладилника за около 1-2 часа или докато шоколадът се стегне напълно.
Рецепта 2. Млечен шоколад
Съставки:
- 1 ч. чаша какао на прах
- 1/2 ч. чаша мляко на прах или мляко на прах
- 1/2 ч. чаша кокосово масло (разтопено)
- 1/2 ч. чаша мед или кленов сироп
Начин на приготвяне:
В купа смесете какаото на прах и млякото на прах. Бавно добавете разтопеното кокосово масло и меда или кленовия сироп към какаовата смес, като разбърквате до гладка смес. Изсипете сместа в силиконова форма или застлана с хартия за печене тавичка. Поставете формата или съда в хладилника за около 1-2 часа или докато шоколадът се стегне напълно.
Рецепта 3. Веган шоколад