Освен десерти от тиква, може да сготвите най-различни супи.

Съставки

  • 1/2 бр. Тиква
  • 1 глава Лук
  • 1 ч.л. Корен джинджифил
  • 1 ч.л. Канела
  • 3 с.л. Олио
  • 1 щипка Сол
  • 4 ч.л. Тахан
  • 1-2 стръка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
  • 2. Една глава кромид лук се нарязва на ситни кубчета и се задушава с настърган джинджифил в дълбока тенджера с олио на дъното.
  • 3. Добавят се парчетата тиква и се разбъркват заедно с лука.
  • 4. Наливат се 4 чаши топла вода.
  • 5. След като тиквата се свари до готово състояние се прибавят канелата и сол на вкус.
  • 6. Накрая се пасира в блендер.
  • 7. Сервира се с лъжичка тахан към всяка порция и се поръсвa с магданоз.