Освен десерти от тиква, може да сготвите най-различни супи.
Съставки
- 1/2 бр. Тиква
- 1 глава Лук
- 1 ч.л. Корен джинджифил
- 1 ч.л. Канела
- 3 с.л. Олио
- 1 щипка Сол
- 4 ч.л. Тахан
- 1-2 стръка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
- 2. Една глава кромид лук се нарязва на ситни кубчета и се задушава с настърган джинджифил в дълбока тенджера с олио на дъното.
- 3. Добавят се парчетата тиква и се разбъркват заедно с лука.
- 4. Наливат се 4 чаши топла вода.
- 5. След като тиквата се свари до готово състояние се прибавят канелата и сол на вкус.
- 6. Накрая се пасира в блендер.
- 7. Сервира се с лъжичка тахан към всяка порция и се поръсвa с магданоз.