За да е още по-плътен и богат вкусът, салата се залива с ментов млечен дресинг.

Съставки

  • 8 стръка Мента
  • 400 г Артишок
  • 4 стръка Зелен лук
  • 150 г Рукола
  • 1 бр. Маруля
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 ч.л. Индийско орехче
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 бр. Пилешко филе
  • 4 с.л. Микс от семена
  • 100 г Фурми

Начин на приготвяне

  • 1. Грилът се загрява на висока степен. Поставят се почистени от кожата пилешки гръдни филета в плитък огнеупорен съд или тавичка.
  • 2. Поръсват се с малко сол и пипер, с 2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. индийско орехче и 3 с.л. зехтин, след което се обърнат парчетата пилешко няколко пъти, за да се покрият равномерно с подправките.
  • 3. Пилешкото се поставя в грила и се пече 10 минути, като се обърща веднъж, докато се зачерви добре от двете страни.
  • 4. Смесват се марулята, руколата, нарязаният на ситно зелен лук и 400 г от артишока от консерва. Салатата се разпределя в четири големи чинии .
  • 5. Разбъркват се нарязаната мента с киселото мляко и се оставят настрани.
  • 6. Пилешкото се обръща и се поръсва с 4 с.л. микс от семена (например слънчогледово, ленено, тиквено и сусам), като се притискат към него с лъжица. Пече се 10-20 секунди в грила, колкото семената да се затоплят и покафенеят.
  • 7. Нарязани сушени обезкостени фурми се добавят и се разбъркват със семената и соса около пилето.
  • 8. Пилешкото се нарязва и се подрежда върху салатата заедно с фурмите и семената, като се залива със соса от печенето.
  • 9. Поръсва се с ментовия млечен дресинг и се сервира веднага.