Поднесен върху хрупкави хапки. От 1 чийзкейк се получават 32 бр. петифури.

Съставки

  • 1-2 щипки Бял пипер
  • 2 с.л. Брашно
  • 200 г Квасена сметана
  • 500 г Крема сирене
  • 4 с.л. Краве масло
  • 4 стръка Пресен лук
  • 250 г Картофен чипс
  • 1/4 връзка Див лук
  • 4 бр. Яйца
  • 1-2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Чипсът се натрошава и се смесва с 3 с. л. разтопено масло.
  • 2. В покрита с хартия за печене правоъгълна тава се поставя разтегателна правоъгълна форма без дъно, чиито стени също се покриват с хартия за печене.
  • 3. Чипсът се изсипва в нея.
  • 4. Пече се 7–8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  • 5. Двата вида лук се режат на ситно и пресният лук се запържва за кратко в останалото масло.
  • 6. Крема сиренето се разбива, добавят се заквасената сметана, чесънът на прах, запърженият пресен лук и дивият лук.
  • 7. Едно по едно, при постоянно бъркане, се сипват яйцата.
  • 8. Прибавят се брашното, сол и бял пипер на вкус.
  • 9. Сместа се изсипва върху чипса.
  • 10. Пече се 50–60 минути на 130 градуса без вентилатор и накрая се оставя за 15 минути в изключена и леко отворена фурна.
  • 11. Кейкът се охлажда и се нарязва на петифури.