Поднесен върху хрупкави хапки. От 1 чийзкейк се получават 32 бр. петифури.
Съставки
- 1-2 щипки Бял пипер
- 2 с.л. Брашно
- 200 г Квасена сметана
- 500 г Крема сирене
- 4 с.л. Краве масло
- 4 стръка Пресен лук
- 250 г Картофен чипс
- 1/4 връзка Див лук
- 4 бр. Яйца
- 1-2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Чипсът се натрошава и се смесва с 3 с. л. разтопено масло.
- 2. В покрита с хартия за печене правоъгълна тава се поставя разтегателна правоъгълна форма без дъно, чиито стени също се покриват с хартия за печене.
- 3. Чипсът се изсипва в нея.
- 4. Пече се 7–8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
- 5. Двата вида лук се режат на ситно и пресният лук се запържва за кратко в останалото масло.
- 6. Крема сиренето се разбива, добавят се заквасената сметана, чесънът на прах, запърженият пресен лук и дивият лук.
- 7. Едно по едно, при постоянно бъркане, се сипват яйцата.
- 8. Прибавят се брашното, сол и бял пипер на вкус.
- 9. Сместа се изсипва върху чипса.
- 10. Пече се 50–60 минути на 130 градуса без вентилатор и накрая се оставя за 15 минути в изключена и леко отворена фурна.
- 11. Кейкът се охлажда и се нарязва на петифури.