Пресните боровинки и лимоновата захар са сърцето на този сладкиш. Гарнирайте го още топъл с топка сладолед.
Знаете ли, че...
Когато смесите лимоновите кори със захар, ароматът на цитруса става още по-силен.
Съставки
- 6 ч.ч. Боровинки
- 1/4 ч.ч. Захар
- 1 бр. Лимонова кора
- 1/2 ч.ч. Брашно
- 1/2 ч.ч. Захар
- 1.2 ч.ч. Бадем
- 1/2 ч.л. Сол
- 1/2 ч.ч. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 22 градуса.
- 2. Поставете боровинките в тава или дълбок тиган за печене.
- 3. В малка купичка смесете захарта и настърганата лимонова кора, докато се смесят добре. Поръсете с нея боровинките.
- 4. нарежете бадемите на тънки парчета. Смесете ги с брашното и солта.
- 5. Добавете маслото и омесете, докато се получи гладко тесто. Стрийте го между пръстите си върху боровинките, така че да стане на трохи.
- 6. Печете 25 минути.
- 7. Може да гарнирате готовия сладкиш с топка ванилов сладолед.