Пресните боровинки и лимоновата захар са сърцето на този сладкиш. Гарнирайте го още топъл с топка сладолед. 

Знаете ли, че...
Когато смесите лимоновите кори със захар, ароматът на цитруса става още по-силен.

Съставки

  • 6 ч.ч. Боровинки
  • 1/4 ч.ч. Захар
  • 1 бр. Лимонова кора
  • 1/2 ч.ч. Брашно
  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 1.2 ч.ч. Бадем
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.ч. Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 22 градуса.
  • 2. Поставете боровинките в тава или дълбок тиган за печене. 
  • 3. В малка купичка смесете захарта и настърганата лимонова кора, докато се смесят добре. Поръсете с нея боровинките.  
  • 4. нарежете бадемите на тънки парчета. Смесете ги с брашното и солта.  
  • 5. Добавете маслото и омесете, докато се получи гладко тесто. Стрийте го между пръстите си върху боровинките, така че да стане на трохи. 
  • 6. Печете 25 минути.
  • 7. Може да гарнирате готовия сладкиш с топка ванилов сладолед.