Този сладкиш е мек и ароматен. Прави се от няколко отделни канелени рулца, които при изпчането бухват и се сливат в едно. 

Поръската с канелена захар се приготвя, като се смесват 100 г захар на фини кристали с 1 1/2 с. л. канела.

За глазурата: 
100 мл прясно мляко
200 г пудра захар
1 пакетче ванилия

Получава се смес с гъстотата на захарен сироп. Посипете върху готовите канелени рулца за допълнителна сладост.



 

Съставки

  • 2 ч.л. Сол
  • 1 кг Брашно
  • 200 г Захар
  • 200 г Краве масло
  • 600 мл Прясно мляко
  • 14 г Мая
  • 2 бр. Яйца
  • 6 с.л. Лимонови кори

Начин на приготвяне

  • 1. В купа смесете захарта, солта и маслото, оставено на стайна температура. Разбийте с миксер или кухненска тел, докато се получи кремообразна смес.
  • 2. Чукнете яйцата и добавете лимоновите кори. Разбъркайте внимателно. 
  • 3. Затоплете млякото, без да кипва. Размийте маята в него. Оставете да шупне за 10-15 минути. Добавете го към сместа.  
  • 4. Постепенно сипете и брашното и объркайте. Замесете, докато се получи меко тесто. направете го на топка и го оставете да втаса за 2 часа. Завийте с леко навлажнена памучна кърпа, за да не хваща коричка.
  • 5. Разточете върху набрашнен плот. Кората намажете с масло и плътно поръсете с канелена захар. Завийте на руло. 

     

  • 6. Нарежете на парчета с дебелина около 2 см. 

     

  • 7. Подредете парчетата в тава, застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго, тъй като при печене увеличават обема си, и печете на 180°C за 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади 15 минути. 

     

  • 8. Пригответе глазурата, като смесите млякото, захарта и ванилията. Сложете на котлона, на средна температура, и оставете да поври, докато стане гъст сироп. Когато се охлади, залейте сладкиша на тънки струйки.