Сутрин е, студено е и ви се хапва нещо хем сладичко, хем топличко. Но пък много ви се иска да си приготвите яйца. Решението е сладък омлет, който отнема минути и засища за часове.
За любителите на канелата този омлет е рай - може да си поръсите почти цяла чаена лъжичка от любимата подправка.
Съставки
- 2-3 ч.л. Пчелен мед
- 1 с.л. Краве масло
- 3-4 капки Есенция ванилия
- 20 мл Прясно мляко
- 1 бр. Белтък
- 2 бр. Яйца
- 1 щипка Канела
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата и белтъкът се разбъркват, добавят се млякото и ванилията.
- 2. Маслото се затопля в тиган на среден огън и когато се нагорещи, се излива сместа. След като се зачерви, се обръща и се готви съвсем за кратко и от другата страна.
- 3. Омлетът може да се поднесе отворен, като се залее с мъничко мед или да се сгъне, като по средата се добави малко крема сирене и сушени плодове.