Сутрин е, студено е и ви се хапва нещо хем сладичко, хем топличко. Но пък много ви се иска да си приготвите яйца. Решението е сладък омлет, който отнема минути и засища за часове.

За любителите на канелата този омлет е рай - може да си поръсите почти цяла чаена лъжичка от любимата подправка.

Съставки

  • 2-3 ч.л. Пчелен мед
  • 1 с.л. Краве масло
  • 3-4 капки Есенция ванилия
  • 20 мл Прясно мляко
  • 1 бр. Белтък
  • 2 бр. Яйца
  • 1 щипка Канела

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата и белтъкът се разбъркват, добавят се млякото и ванилията.
  • 2. Маслото се затопля в тиган на среден огън и когато се нагорещи, се излива сместа. След като се зачерви, се обръща и се готви съвсем за кратко и от другата страна.
  • 3. Омлетът може да се поднесе отворен, като се залее с мъничко мед или да се сгъне, като по средата се добави малко крема сирене и сушени плодове.