Превъзходно преживяване за ценители и почитатели на традиционния български вкус.

Съставки

  • 50 г Краве масло
  • 4 бр. Люти зелени чушки
  • 1 ч.л. Риган
  • 400 г Овче сирене
  • 1 бр. Домат
  • 4 глави Лук
  • 1 ч.л. Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в маслото, докато стане карамелен.
  • 2. Доматът се бланшира, потапя се в леденостудена вода, обелва се и се реже на шайби.
  • 3. Лукът се разпределя в 4 гювечета, върху него се подреждат доматите, слага се нарязаното на плочки сирене, поръсва се с риган и се пуска по една чушка. Пекат се без капак на 200 градуса за 15 минути.
  • 4. Чуква се по едно яйце и гювечетата се допичат. Поръсват се с пушения червен пипер.