Тази рецепта за млечни продукти е изключително лесна и добро предложение за пости или за вегани. Вкусовете са перфектно балансирани - леко соленото сирене и сладостта на боровинките се допълват чудесно.
Съставки
- 5 г Агар-агар
- 1 шепа Сушени червени боровинки
- 1/3 ч.л. Чесън на прах
- 1/2 ч.л. Сол
- 1 1/2 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Лимонов сок
- 3 с.л. Хранителна мая
- 150 мл Вода
- 80 г Кашу
Начин на приготвяне
- 1. Накиснете кашуто с водата за 10-15 минути. След като ядките леко омекнат, сложете ги в блендер заедно с останалите продукти и пасирайте, докато се получи гладка, хомогенна смес.
- 2. Нарежете сушените боровинки всяка на по 4 парчета.
- 3. Сипете пасираната смес в тавичка или тиган и поставете на котлона. Бъркайте непрекъснато, докато сместа промени цвета си и стане светложълта и разтеглива. Добавете боровинките и отново разбъркайте. Изсипете сместа във кръгла керамична форма и оставете в хладилника за 1 час.
- 4. Готовото сирене може да подправите с малко пипер. Консумирайте намазано върху филийка хляб.