Тази рецепта за млечни продукти е изключително лесна и добро предложение за пости или за вегани. Вкусовете са перфектно балансирани - леко соленото сирене и сладостта на боровинките се допълват чудесно. 

Съставки

  • 5 г Агар-агар
  • 1 шепа Сушени червени боровинки
  • 1/3 ч.л. Чесън на прах
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 1 1/2 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Лимонов сок
  • 3 с.л. Хранителна мая
  • 150 мл Вода
  • 80 г Кашу

Начин на приготвяне

  • 1. Накиснете кашуто с водата за 10-15 минути. След като ядките леко омекнат, сложете ги в блендер заедно с останалите продукти и пасирайте, докато се получи гладка, хомогенна смес. 
  • 2. Нарежете сушените боровинки всяка на по 4 парчета. 
  • 3. Сипете пасираната смес в тавичка или тиган и поставете на котлона. Бъркайте непрекъснато, докато сместа промени цвета си и стане светложълта и разтеглива. Добавете боровинките и отново разбъркайте. Изсипете сместа във кръгла керамична форма и оставете в хладилника за 1 час.
  • 4. Готовото сирене може да подправите с малко пипер. Консумирайте намазано върху филийка хляб.