Съчетанието на нежно-стипчивата сладост на черния шоколад със сочността на прасковата и мекотата на авокадото създава удивително и неповторимо преживяване за сетивата.

 

Съставки

  • 1 ч.ч. Прясно мляко
  • ч ч.л. Ванилия
  • 1 бр. Черен шоколад
  • ч бр. Авокадо
  • 2 бр. Праскови

Начин на приготвяне

  • 1. С помощта на блендер се разбиват авокадото, половината от прасковите, ванилията и ледът.
  • 2. Шоколадът се разтопява и се смесва добре с млякото
  • 3. Пасират се останалата половина от прасковите. Към тях се добавя шоколадовата смес и се разбърква хубаво.
  • 4. Количеството се разпределя в 4 коктейлни чаши, като всяка чаша се пълни с три пласта.
  • 5. Пластовете се нареждат един върху друг, като се започва с шоколадовата смес, след това – авокадовата и се завършва отново с шоколадовата.