Апетитно, вкусно, изкушаващо!
Съставки
- 50 г Краве масло
- 50 г Черен шоколад
- 6 бр. Яйца
- 170 г Черен шоколад
- 20 г Какао
- 40 г Краве масло
- 40 г Брашно
- 80 г Захар
- 1 пакетче Ванилия
- 50 мл Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 150 г Захар
- 50 г Брашно
- 1 пакетче Ванилия
- 200 мл Сладкарска сметана
- 200 г Ягоди
- 100 г Ягоди
Начин на приготвяне
- 1. Жълтъците се отделят от белтъците.
- 2. Начупеният шоколад и маслото се загряват на водна баня, докато се разтопят.
- 3. Жълтъците се разбиват с половината от захарта и ванилията, докато побелеят и се сипват в шоколадовата смес, прибавя се брашното и всичко се разбива.
- 4. Накрая се добавят и разбитите с останалата захар белтъци и какаото. Внимателно се разбъркват със силиконова шпатула.
- 5. Тестото се разстила в намаслена и покрита с намазнена пергаментова хартия тава и се пече около 10 минути на 180 градуса.
- 6. След това блатът се отлепва от хартията и с нейна помощ се навива на руло. Оставя се да изстине.
- 7. Кремът се приготвя като захарта се разбива с брашното, яйцата и ванилията.
- 8. Млякото се загрява и малко по малко се налива към яйчената смес.
- 9. Готви се на слаб огън, до получаване на гъст крем.
- 10. Оставя се да изтине, покрит с фолио за свежо съхранение.
- 11. Ягодите се нарязват на четвъртинки. Блатът се маже с част от крема и върху него се нареждат ягодите.
- 12. Завива се на стегнато руло и се оставя в хладилника за 4 часа.
- 13. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня и се охлаждат. Рулото се намазва с останалия крем.
- 14. Украсява се с шоколадовата смес с помощта на пош и се охлажда.
- 15. Рулото се гарнира с пресни ягоди и се поднася.