Тази рецепта за банановo-шоколадова торта е много лесна за приготвяне. Десертът се състои от 3 меки и сочни бананови слоя, слепени с шоколадов крем.
За шоколадовия крем са ви необходими:
110 г масло
220 г крема сирене
1 ч.л. екстракт от ванилия
360 г пудра захар
1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах
щипка сол
1-2 супени лъжици прясно мляко
Приготвяне:
В голяма купа смесете маслото, крем сиренето и ванилията за 2-3 минути. Пресейте пудрата захар и какаото и разбъркайте, докато се смеси добре. Добавете сол и разбъркайте. Ако кремът е много плътен, добавете 1 супена лъжица мляко, докато стане с по-кремообразна консистенция. Ако е прекалено течен, сложете повече пудра захар.
Съставки
- 1/2 ч.л. Канела
- 4 ч.л. Бакпулвер
- 1 пакетче Ванилия
- 280 г Брашно
- 400 г Банани
- 240 мл Олио
- 4 бр. Яйца
- 100 г Кафява захар
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната до 180° C. Застелете дъното и стените с хартия за печене.
- 2. В голяма купа смесете яйцата, кафявата захар, олиото, бананите, направени на пюре и ванилията. Разбивайте с миксера на средна скорост, докато стане хомогенна смес.
- 3. Добавете брашното, бакпулвера, солта и канелата.
- 4. Разделете тестото на 3 равни части. Може да използвате кухненска везна, за да сте прецизни. Изсипете тестото в три отделни форми.
- 5. Печете за около 16-18 минути или докато клечка за зъби, сложена в средата, излезе чиста, бе по нея да полепват тесто или трохи. Охладете блатовете до стайна температура.
- 6. Ако е нужно, изрежете тънък слой от върха на блатовете, за да станат с равна повърхност.
- 7. Разстелете част от крема отгоре. Направете същото и с останалите блатове. Оставете си малко крем, за да измажете блатовете и отстрани.
- 8. Охладете за 4 часа в хладилника.