Тази рецепта за банановo-шоколадова торта е много лесна за приготвяне. Десертът се състои от 3 меки и сочни бананови слоя, слепени с шоколадов крем. 

За шоколадовия крем са ви необходими:


110 г масло
220 г крема сирене 
1 ч.л. екстракт от ванилия
360 г пудра захар 
1/2 ч.ч. неподсладено какао на прах 
щипка сол
1-2 супени лъжици прясно мляко 

Приготвяне:

В голяма купа смесете маслото, крем сиренето и ванилията за 2-3 минути. Пресейте пудрата захар и какаото и разбъркайте, докато се смеси добре. Добавете сол и разбъркайте. Ако кремът е много плътен, добавете 1 супена лъжица мляко, докато стане с по-кремообразна консистенция. Ако е прекалено течен, сложете повече пудра захар. 

 



 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Канела
  • 4 ч.л. Бакпулвер
  • 1 пакетче Ванилия
  • 280 г Брашно
  • 400 г Банани
  • 240 мл Олио
  • 4 бр. Яйца
  • 100 г Кафява захар

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната до 180° C. Застелете дъното и стените с хартия за печене.
  • 2. В голяма купа смесете яйцата, кафявата захар, олиото, бананите, направени на пюре и ванилията. Разбивайте с миксера на средна скорост, докато стане хомогенна смес.
  • 3. Добавете брашното, бакпулвера, солта и канелата.
  • 4. Разделете тестото на 3 равни части. Може да използвате кухненска везна, за да сте прецизни. Изсипете тестото в три отделни форми. 
  • 5. Печете за около 16-18 минути или докато клечка за зъби, сложена в средата, излезе чиста, бе по нея да полепват тесто или трохи. Охладете блатовете до стайна температура.
  • 6. Ако е нужно, изрежете тънък слой от върха на блатовете, за да станат с равна повърхност.
  • 7. Разстелете част  от крема отгоре. Направете същото и  с останалите блатове. Оставете си малко крем, за да измажете блатовете и отстрани. 
  • 8. Охладете за 4 часа в хладилника.