Когато варите боб, не изхвърляйте водата. Използвайте я, за да направите този мус за десерт. Аквафаба се нарича водата, получена при киснене на бобова култура. Може да използвате и водата от консерва боб или нахут.
Рецептата е подходяща за хора, алекргични към прясното мляко, защото се използва соево.
Съставки
- 70 мл Соево мляко
- 200 г Шоколад
- 30 г Захар
- 200 мл Аквафаба
- 1/4 ч.л. Сол
Начин на приготвяне
- 1. В купа смесете аквафабата със солта и захарта. Разбивайте на средно висока скорост в продължение на 15 минути. След 15 минути течността трябва да утроила обема си и да се е втвърдила. .
- 2. Разтопете шоколада в мляко на водна баня или в микровълнова печка на интервали от по 30 секунди.
- 3. Смесете разбитата аквафаба с шоколадовата смес, като нея добавяте на малки порции.
- 4. Сипете готовия шоколадов мус в малки купички и приберете в хладилника за 1 час.