Когато варите боб, не изхвърляйте водата. Използвайте я, за да направите този мус за десерт. Аквафаба се нарича водата, получена при киснене на бобова култура. Може да използвате и водата от консерва боб или нахут. 

Рецептата е подходяща за хора, алекргични към прясното мляко, защото се използва соево. 

 



Съставки

  • 70 мл Соево мляко
  • 200 г Шоколад
  • 30 г Захар
  • 200 мл Аквафаба
  • 1/4 ч.л. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. В купа смесете аквафабата със солта и захарта. Разбивайте на средно висока скорост в продължение на 15 минути. След 15 минути течността трябва да утроила обема си и да се е втвърдила.  .
  • 2. Разтопете шоколада в мляко на водна баня или в микровълнова печка на интервали от по 30 секунди.  
  • 3. Смесете разбитата аквафаба с шоколадовата смес, като нея добавяте на малки порции. 
  • 4. Сипете готовия шоколадов мус в малки купички и приберете в хладилника за 1 час.