Любовта има много измерения. Едно от тях е това изкусително шоколадово блаженство, което ще ви очарова с нежния си вкус.
Съставки
- 2 опаковки Шоколадови бисквити
- 2 ч.л. Ванилов екстракт
- 4 бр. Яйца
- 1 кофичка Кондензирано мляко
- 5 опаковки Крема сирене
- 180 г Черен шоколад
- 4 с.л. Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Загрейтефурната до 150°. Поставете всички бисквитки в пасатор и ги смелете до фино.
- 2. Добаветемаслото и отново разбийте, докато сместа започне да се хомогенизира.
- 3. Разпределетебисквитената смес в 6-8 огнеупорни десертни стъклени чашки.
- 4. Притиснетесместа плътно към дъната на всяка с помощта на пергаментова хартия или найлон. Оставетеги настрана.
- 5. Междувременноразтопете шоколада на водна баня до гладък крем. В отделна купа разбийте смиксер крема сиренето до образоването на пухкава пяна.
- 6. Добавете кондензиранотомляко, яйцата, екстракта от ванилия и разбийте отново, докато съставките сесмесят напълно.
- 7. Прибавете разтопения шоколад и отново разбийте. Прехвърлете и чийзкейк сместа в чашкитевърху бисквитената смес, като оставите 2-3 см свободно разстояние до върха.
- 8. Поставетечашките в тава, сипете вода до половината им височина и сложете във фурната. Печетеоколо 25 минути на умерена температура.
- 9. Проверетеготовността им с клечка за зъби. Изключете, открехнете леко вратата на фурната иоставете сладкишите да постоят още 30 минути, без да ги изваждате от фурната.
- 10. След като гиизвадите, оставете ги да се охладят на стайна температура. След това гипоставете в хладилник за 1 час. Преди сервиране поръсете с пудра захар въвформата на сърце.