Това ястие ще ви стане любимо, защото се готви с пресни чушки и домати, а през лятото те са в изобилие и са най-вкусни. Храната е лека и се усвоява лесно от организма. Може да си топите хляба в соса и буквално да си оближете пръстите.
Чушките може да са само изпечени и обелени, но стават много по-вкусни, ако се панират в яйце и галета. Получават много приятна, златиста хрупкава коричка. А за да е вкусно едно ястие са важни 3 основни неща - продуктите да са сезонни, да има нещо сочно и нещо хрупкаво.
Съставки
- 1 ч.л. Захар
- 6 с.л. Олио
- 1/2 с.л. Сол
- 5 скилидки Чесън
- 1,5 кг Домат
- 12 бр. Чушки
- 1/2 връзка Магданоз
- 1 бр. Яйце
- 60 г Галета
Начин на приготвяне
- 1. Изпечете чушките и ги поставете в найлонов плик, за да се задушат за 15 минути. Така ще ги обелите по-лесно.
- 2. Обелете изпечените чушки. Ако ги панирате, потопете последователно в яйце и галета. Оставете потопените чушки за 10 минути във фризера, след което отново потопете в същия ред. Панирайте в тиган със 4 с.л. сгорещено олио.
- 3. Обелете доматите от ципата и ги настържете на едро ренде или ги пасирайте.
- 4. Сипете доматения сос в дълбок съд и сложете на котлона, за да поврат, докато стане хомогенен сос.
- 5. Овкусете соса със сол и захар. Захарта тушира киселия вкус на доматите. Добавете олиото и разбъркайте.
- 6. Подредете чушките в тава и ги залейте със соса.
- 7. Отгоре на едро нарежете чесън и пресен магданоз.