Време е за разнообразяване на вкусовете за закуска с маслинова паста. Постното ядене изисква повече протеини за създаване на ситост и поддържане на процесите на изграждане в тялото. Маслините са изключително полезни с богатото съдържание на ненаситените мастни киселини. Имате избор между черни, зелени и всякакви сортове, различни по големина и вкус маслини.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1=2 стръка Магданоз
- 1 с.л. Зехтин
- 1/4 бр. Лимон
- 1/2 глава Лук
Начин на приготвяне
- 1. Ако маслините са с костилки се почистват от тях и се счукват в хаванче.
- 2. Половин глава лук се настъргва и се прибавя към счуканите маслини.
- 3. Добавят се щипка черен пипер и 1 супена лъжица зехтин.
- 4. Изстисква се сокът на четвъртинка лимон и сместа се разбърква добре.
- 5. Препичат се филийки хляб. Намазват се с растителен маргарин и отгоре се разпределя равномерно маслиновата паста. Украсява се с с магданоз.